Songkran 2017

Skrevet av Pitcher .

Songkran nærmer seg, eller Thaienes nyttår. Datoen for feiringen ble tradisjonelt satt ved astronimiske utregninger, men den er nå fastsatt til 13. til 15. april hvert år. Endel steder så starter feiringen tidligere og holder på lengre.

Sentralt i denne feiringen er å velsigne hverandre med vann. Tradisjonelt praktiseres denne skikken ved å helle noen dråper vann over hendene eller skuldrene til den en vil velsigne, men nå har dette utartet seg til en ellevill vannkrig der en dynker hverandre med bøtter, slanger og vannpistoler.

Er du i Thailand disse dagene så sørg for at du ikke bruker tøy som blir gjennomsiktige når de blir våte og hold mobiler og kameraer i vanntette poser så sant de ikke er vanntette, for våt det blir du så sant du beveger deg utendørs.

Songkran i Bangsaen

Songkran i Bangsaen starter den 13. April til 15. April. Deretter den 16 og 17. April er det Wan Lai festivalen. Songkran festlighetene vil derfor fortsette i Wan Lai, så hvis du elsker å leke med vann så får du to ekstra dager her i Bangsaen. 

Wan Lai Festivalen holdes på stranden i nærheten av rundkjøringen og bringer lokalsamfunnet sammen for moro, lek og mat. Ta deg god tid, for vakre sandslott blir bygget og utstilt på stranden og barna kan kose seg ved leke-området. 
En dyp grop blir gravd ut på stranden for å lage et basseng for Vannboksing. 
I løpet av kvelden / natten kan du nyte gratis konserter på Beachroad nær Tide Resort og området ved rundkjøringen. For å unngå bråk og fyll, vil det ikke være lov å drikke alkohol ved konsertene.