Flere strender stengt i Thailand

Skrevet av Pitcher .

Har funnet to svært giftige typer maneter på strendene den siste uken.

Flere strender i nasjonalparken Sirinath ved Phuket i Thailand er stengt etter funn av giftige maneter. Disse har kommet nærmere land etter stormfullt vær de siste dagene.

Den siste uken er det funnet minst seks «portugisiske krigsskip» og kubemaneter, som er blant de mest giftige manetene, melder lokalavisa Pattaya One.

– Strendene Nai Thon og Nai Yang er stengt og folk må ikke gå ut i vannet. Og ikke ta på gjenstander som ligger i sanden, sier sjefen for nationalparken Kitipas Tharapibal. Han oppfordrer også publikum om å være oppmerksomme på maneter på andre strender i området.

portugisisk-krigsskip

Dette er en av de farlige «portugisiske krigsskipene»

I fjor døde en tysk turist og en lokal mann etter at de ble stukket av en kubemanet ved byen Surat Thani. Kubemanetens tentakler kan bli opp til tre meter lange. Giften utløses når den kommer i kontakt med mennesker. Det er foreløpig ikke registrert dødsfall etter møte med de portugisiske krigsskipene, men de kan gi store smerter og allergiske reaksjoner.

Det er ikke kjent hvor lenge strendene kommer til å være stengt, men på Facebook-siden til Phuket Lifeguard Service kan turister holde seg oppdatert på situasjonen.