Nå må du melde fra innen 24 timer

Skrevet av Pitcher .

Flere immigrasjonskontorer har nå innført at de som ankommer Thailand må melde sin adresse innen 24 timer etter en gammel lov. Melder du ikke i fra kan du få flere tusen thb i bot. Jeg har selv opplevd å få denne boten i Sriracha.


Dyrt hvis du begynner å krangle om boten

Det som er merkelig er at det ikke er fastsatt noen faste takster som er likt i hele landet. I Pattaya er boten på 4000 thb i Chiang Mai er boten på 1600 thb. Jeg selv fikk en bot på kun 800 thb i Sriracha. Etter loven kan de ta bøter opp til 5000 thb pluss 200 thb pr. Dag hvis du ikke melder fra om din adresse. Om du kommer og melder i fra av egen fri vilje etter fristen har gått ut så operer immigrasjonen i Pattaya med at du slipper dagsbøtene og betaler kun de 4000 i bot. Men hvis du begynner å krangle med dem så får du en bot på 5000 pluss dagsbøtene, så det lønner seg å bare smile og nikke og betale det de forlanger uten å krangle om boten. Om andre immigrasjonskontorer gjør det samme som kontoret i Pattaya vet jeg ikke.


Større hoteller registrer din adresse for deg

De som bor på større hoteller eller hotellkjeder trenger normalt ikke bekymre seg for dette, da disse har rutiner for å innrapportere alle hotellgjester via myndighetenes online rapporteringssystem.

Men det er mange mindre overnattingssteder i Thailand som ikke bryr seg om dette, og da blir det ditt ansvar som utlending å enten sørge for at overnattingssteder melder fra eller selv dra til nærmeste immigrasjonskontor å melde deg. Dette bekreftes også fra utlendinger som har vært i kontakt med immigrasjonsmyndighetene i Chiang Mai. Bor du i egen bolig er det uansett ditt ansvar å melde fra. Ikke hørt om loven Thailand er jo et merkelig land, men merkelig er det jo at også mange immigrasjonskontorer ikke engang har hørt om denne loven. Det var til og med en som fikk kjeft på sitt lokale immigrasjonskontor da han skulle melde sin adresse etter ankomst til Thailand. «Hvorfor bryr du oss med dette, du har jo ikke flyttet» fikk han høre.